|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Fidych Zahradník
|
Zaslal: st 7. 3. 2007, 23:33 Předmět: Jahodový špenát |
|
|
|
Máte někdo zkušenost s pěstováním a konzumací jahodového špenátu? Latinský název je Chenopodium foliosum, má to být nenáročná okrasná letnička, listy a plody jsou jedlé. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Irena Forejtová Návštěvník
|
Zaslal: čt 8. 3. 2007, 22:42 Předmět: Jahodový špenát |
|
|
|
Letnička se používá v kuchyni jako listová zelenina, konkrétně se upravuje jako špenát. To znamená: oprat, spařit, nasekat nebo hrubě umlít a podusit. Ochutí se česnekem, pepřem a solí. Červené plody se mohou použít jako přírodní barvivo k dobarvení vína nebo kompotů.
Pro pěstování jí vyhovuje i běžná zahradní půda. Je vcelku nenáročná a dobře snáší sucho. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fidych Zahradník
|
Zaslal: pá 9. 3. 2007, 0:16 Předmět: |
|
|
|
Děkuji, zkusím tedy podle Vaší rady udělat "špenát".
Napadá mě , že by se dal jíst i za syrova - třeba nasekat do letních salátů nebo pomazánek? Pokud mají nějakou chuť a vůni, možná by to stálo za pokus. |
|
Návrat nahoru |
|
|
ma.krtek Návštěvník
|
Zaslal: pá 9. 3. 2007, 23:06 Předmět: |
|
|
|
Jahodový špenát je semenářský hit asi z. 2004. Doporučují ho i k pěstování v truhlících jako dekorační rostlinu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fidych Zahradník
|
Zaslal: pá 9. 3. 2007, 23:24 Předmět: |
|
|
|
Na sáčku se semeny je poznámka, že jde o atraktivní letničku, jejíž listy a plody jsou jedlé, ale nic bližšího o úpravě nebylo. Uvidím, co vyroste a jak nám bude chutnat - dám vědět! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
|
|
|