|
Vyznáte se v ovoci, které se k nám dováží ze zahraničí?
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Červík Návštěvník
|
Zaslal: út 1. 5. 2007, 10:48 Předmět: |
|
|
|
Petro, když jsme u toho ovoce, co Kdoule? U nás ji spálí mráz, na jihu se jí daří. Já znám co se týká jejího zpracování marmelády, nebo se nechá sušit jako křížaly, nebo znáte ještě něco jiného na její využití. _________________ Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes |
|
Návrat nahoru |
|
|
ottova Návštěvník
|
Zaslal: st 2. 5. 2007, 16:02 Předmět: |
|
|
|
Hezký den,
ptáte se, jak je možné ještě využít plody kdoule - tradičně, jako z jiných plodů se z nich dá dělat víno - 2 kg plodů, ty se rozmačkají a dají do velké sklenice od okurek apod., na dva díly plodů se dá jeden díl převařené zchladlé vody, kilo cukru. Směs se dobře promíchá, aby se cukr dostal všude. Hrdlo sklenice se překryje celofánem, ováže a do celofánu se ještě udělá pár dírek. Budoucí víno se nechá kvasit asi měsíc, hotové víno se pozná podle toho, že směs už "nebublá" a kvasinky se usadí na dně. Víno se přecedí a stočí do láhví a je hotovo.
Zdravím Ottová (AZ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Červík Návštěvník
|
Zaslal: st 2. 5. 2007, 21:04 Předmět: |
|
|
|
Doufám, že mluvíme o stejných: kdoule a kdoulovník - s tím zkušenosti nemám.
Myslím tyhle žluté "hrušky", ale typ je skvělý, díky.
_________________ Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fidych Zahradník
|
Zaslal: ne 6. 5. 2007, 20:47 Předmět: |
|
|
|
Jako žluté (oranžové) kiwi vypadají plody mišpulníku, který roste ve Španělsku (možná i jinde, kde jsem nebyla)- uvnitř jsou dvě, nebo tři hnědé pecičky. Mají zajímavou chuť, ale tady jsem je v prodeji neviděla. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
|
|
|