|
Rybíz a recepty na jeho využití
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Červík Návštěvník
|
Zaslal: út 8. 5. 2007, 10:50 Předmět: |
|
|
|
Fidych napsal: | Když už jsme u těch pochutin pro pány, výborné je ovoce naložené v rumu: začíná se rybízem a jahodami (podle toho, co je dřív): v pětilitrové lahvi od okurek se vrstva ovoce zasype pískovým cukrem a zalije rumem. Tak se pokračuje jak jde čas a úroda ovoce, obvykle končíme švestkami. Do Vánoc se lahoda rozleží, i když konzumovat se dá i dřív, a chutná všem. Pěkně lžičkou vybírat z poháru... |
Jééé to znám! Říká se tomu Bowle, v "mládí" jsme si užili. _________________ Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes |
|
Návrat nahoru |
|
|
StanislavKrejcar Návštěvník
|
Zaslal: út 8. 5. 2007, 16:06 Předmět: |
|
|
|
Zkuste udělat netradiční omeletu,pro ty kdož nejsou zvyklí na ozobávání rybízu a jiného drobného ovoce.Do hmoty na omelety nasypte kuličky rybízu(případně angreštu),nezapomeňte dostatečně přisladit.Můžete i část ovoce nejdříve rozmačkat,ale děti mají rády to praskání slupek mezi zuby. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fidych Zahradník
|
Zaslal: st 9. 5. 2007, 21:12 Předmět: |
|
|
|
Pro ty, kdo zmrazují rybíz ( a jahody) jedna malá vychytávka: aby se ovoce po rozmrazení nerozbředlo, je dobré syrové, omyté ovoce prosypat pískovým cukrem, nechat v míse tak dvě, tři hodiny odležet a pak zamrazit. Zaručeně zůstane celé, kaše se z něj neudělá |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petra Nachtmanová Návštěvník
|
Zaslal: ne 20. 5. 2007, 17:48 Předmět: |
|
|
|
Pudink z jogurtu a rybízu
Potřebujete: 3 dl bílého jogurtu, 300 g rybízu, 3 kousky červené želatiny, 3 polévkové lžíce cukru
Našlehejte jogurt, umixujte umyté rybízové kuličky a připravte si želatinu podle návodu výrobce. Smíchejte jogurt, rybízovou kaši a želatinu. Oslaďte cukrem. Směsí naplňte malé formičky např. bábovičky nebo košíčky a nechte vše v lednici dokud hmota neztuhne. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fidych Zahradník
|
Zaslal: ne 20. 5. 2007, 22:55 Předmět: |
|
|
|
Něco podobného dělám z kysané smetany:
1 kelímek kysané smetany
asi 25 dkg rybízu
2 větší plátky želatiny
cukr podle chuti a zvyklostí
Našlehat kysanou smetanu, do ní přidat rozmačkaný rybíz rozpuštěnou želatinu, pořádně rozmíchat. Osladit, plnit do kompotových nebo pudinkových misek (možno proložit vrstvou piškotů pokapanými šťávou z kompotu) a nechat v lednici dobře ztuhnout = vychladit.
Taky to není špatné... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
|
|
|