další fóra :: počítače :: mobily :: auta :: digifoto :: hry :: audiovideo :: peníze :: o životě :: vaření   
Rybíz a recepty na jeho využití
Odpovědět na téma    Obsah fóra :: Drobné a ostatní ovoce Jít na stránku Předchozí  1, 2  [Vše]
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Červík
Návštěvník

PříspěvekZaslal: út 8. 5. 2007, 10:50    Předmět: Odpovědět na téma Odpovědět s citací
Fidych napsal:
Když už jsme u těch pochutin pro pány, výborné je ovoce naložené v rumu: začíná se rybízem a jahodami (podle toho, co je dřív): v pětilitrové lahvi od okurek se vrstva ovoce zasype pískovým cukrem a zalije rumem. Tak se pokračuje jak jde čas a úroda ovoce, obvykle končíme švestkami. Do Vánoc se lahoda rozleží, i když konzumovat se dá i dřív, a chutná všem. Pěkně lžičkou vybírat z poháru...


Jééé to znám! Very Happy Říká se tomu Bowle, v "mládí" jsme si užili. Very Happy Embarassed

_________________
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
StanislavKrejcar
Návštěvník

PříspěvekZaslal: út 8. 5. 2007, 16:06    Předmět: Odpovědět na téma Odpovědět s citací
Zkuste udělat netradiční omeletu,pro ty kdož nejsou zvyklí na ozobávání rybízu a jiného drobného ovoce.Do hmoty na omelety nasypte kuličky rybízu(případně angreštu),nezapomeňte dostatečně přisladit.Můžete i část ovoce nejdříve rozmačkat,ale děti mají rády to praskání slupek mezi zuby.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fidych
Zahradník

PříspěvekZaslal: st 9. 5. 2007, 21:12    Předmět: Odpovědět na téma Odpovědět s citací
Pro ty, kdo zmrazují rybíz ( a jahody) jedna malá vychytávka: aby se ovoce po rozmrazení nerozbředlo, je dobré syrové, omyté ovoce prosypat pískovým cukrem, nechat v míse tak dvě, tři hodiny odležet a pak zamrazit. Zaručeně zůstane celé, kaše se z něj neudělá Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petra Nachtmanová
Návštěvník

PříspěvekZaslal: ne 20. 5. 2007, 17:48    Předmět: Odpovědět na téma Odpovědět s citací
Pudink z jogurtu a rybízu

Potřebujete: 3 dl bílého jogurtu, 300 g rybízu, 3 kousky červené želatiny, 3 polévkové lžíce cukru

Našlehejte jogurt, umixujte umyté rybízové kuličky a připravte si želatinu podle návodu výrobce. Smíchejte jogurt, rybízovou kaši a želatinu. Oslaďte cukrem. Směsí naplňte malé formičky např. bábovičky nebo košíčky a nechte vše v lednici dokud hmota neztuhne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fidych
Zahradník

PříspěvekZaslal: ne 20. 5. 2007, 22:55    Předmět: Odpovědět na téma Odpovědět s citací
Něco podobného dělám z kysané smetany:
1 kelímek kysané smetany
asi 25 dkg rybízu
2 větší plátky želatiny
cukr podle chuti a zvyklostí

Našlehat kysanou smetanu, do ní přidat rozmačkaný rybíz rozpuštěnou želatinu, pořádně rozmíchat. Osladit, plnit do kompotových nebo pudinkových misek (možno proložit vrstvou piškotů pokapanými šťávou z kompotu) a nechat v lednici dobře ztuhnout = vychladit.
Taky to není špatné... Idea
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Odpovědět na téma    Obsah fóra :: Drobné a ostatní ovoce Jít na stránku Předchozí  1, 2  [Vše]
Přejít na:  


alexisBlue v1.2 :: Theme Created By: Andrew Charron :: Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group