|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Martik69 Kolemjdoucí
|
Zaslal: ne 13. 5. 2007, 20:03 Předmět: Jak využíváte estragon? |
|
|
|
Jaké máte recepty na využití estragonu? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petra Nachtmanová Návštěvník
|
Zaslal: ne 20. 5. 2007, 17:49 Předmět: |
|
|
|
Estragonové máslo
Omyjte několik listů estragonu, nechte je okapat a v misce je rozmělněte společně s měkkým máslem. Nakonec vše propasírujte přes síto. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petra Nachtmanová Návštěvník
|
Zaslal: ne 20. 5. 2007, 17:49 Předmět: |
|
|
|
Kuře na estragonové omáčce
Potřebujete čerstvý estragon, 200 g smetany, 2 lžíce hořčice, černý pepř, sůl, kuřecí kousky, předem uvařené nebo osmažené
Omáčku si připravíte na pánvi, kam vlijete smetanu a mícháte ji dokud se nebude vařit. Poté přidejte hořčici, dvě lžíce nasekaného estragonu a sůl podle chuti. Uvařte a poté přidejte pepř. Snižte oheň na minimum a nechte pět minut povařit. Pak přidejte do omáčky kuřecí kousky a povařte dalších pět minut. Kuřecí kousky vyndáme z omáčky a podáváme s uvařenými bramborami, které pokapeme troškou estragonové omáčky. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fidych Zahradník
|
Zaslal: st 27. 6. 2007, 23:26 Předmět: |
|
|
|
Estragonový ocet do marinád, salátů a zálivek:
čerstvý estragon vložte do lahví a zalijte teplým jablečným, nebo vinným octem. Nechte v uzavřené lahvi na světle dva týdny louhovat, pak přeceďte a přidejte do čisté lahve čerstvou snítku estragonu (spíš pro poznání, jaký druh octa to je).
Labužníci a ti, kteří mají rádi česnek, přidají do octa kousky česneku a po dvou dnech je nahradí dvěma čerstvými stroužky, které se louhují celé dva týdny .
Stejně tak si můžete připravit estragonový olej, s použitím jako předešlý ocet, navíc se olej používá také k přípravě masa a dušení zeleniny. |
|
Návrat nahoru |
|
|
ottova Návštěvník
|
Zaslal: so 30. 6. 2007, 17:14 Předmět: |
|
|
|
Bylinková omeleta
6 vajec, hrst bylinek - estragon, petrželka a pažitka, 50 - 100 g strouhaného sýra (dle libosti), 1 lžíce koňaku, sů, pepř, máslo na smažení
Vejce osolíme a rozšleháme, přidáme koňak, pepř a ještě prošleháme, aby se ingredience s vejci dobře promísily. Z připravené směsi můžeme udělat buď jednu velkou nebo více malých omelet, záleží jakou máme k dispozici pánev ;o)
Na pánvi rozpustíme máslo a když je rozpálené vlijeme na pánev vaječnou směs. Omeletu můžeme osmažit po jedné či obou stranách, záleží na chuti.
Přendáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem. Sýr také můžeme vmíchat už do vajec. Jen se nám bude trochu táhnout po pánvi. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
|
|
|