další fóra :: počítače :: mobily :: auta :: digifoto :: hry :: audiovideo :: peníze :: o životě :: vaření   
Jak využíváte estragon?
Odpovědět na téma    Obsah fóra :: Drobné a ostatní ovoce  
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Martik69
Kolemjdoucí

PříspěvekZaslal: ne 13. 5. 2007, 20:03    Předmět: Jak využíváte estragon? Odpovědět na téma Odpovědět s citací
Jaké máte recepty na využití estragonu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petra Nachtmanová
Návštěvník

PříspěvekZaslal: ne 20. 5. 2007, 17:49    Předmět: Odpovědět na téma Odpovědět s citací
Estragonové máslo

Omyjte několik listů estragonu, nechte je okapat a v misce je rozmělněte společně s měkkým máslem. Nakonec vše propasírujte přes síto.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petra Nachtmanová
Návštěvník

PříspěvekZaslal: ne 20. 5. 2007, 17:49    Předmět: Odpovědět na téma Odpovědět s citací
Kuře na estragonové omáčce

Potřebujete čerstvý estragon, 200 g smetany, 2 lžíce hořčice, černý pepř, sůl, kuřecí kousky, předem uvařené nebo osmažené

Omáčku si připravíte na pánvi, kam vlijete smetanu a mícháte ji dokud se nebude vařit. Poté přidejte hořčici, dvě lžíce nasekaného estragonu a sůl podle chuti. Uvařte a poté přidejte pepř. Snižte oheň na minimum a nechte pět minut povařit. Pak přidejte do omáčky kuřecí kousky a povařte dalších pět minut. Kuřecí kousky vyndáme z omáčky a podáváme s uvařenými bramborami, které pokapeme troškou estragonové omáčky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fidych
Zahradník

PříspěvekZaslal: st 27. 6. 2007, 23:26    Předmět: Odpovědět na téma Odpovědět s citací
Estragonový ocet do marinád, salátů a zálivek:
čerstvý estragon vložte do lahví a zalijte teplým jablečným, nebo vinným octem. Nechte v uzavřené lahvi na světle dva týdny louhovat, pak přeceďte a přidejte do čisté lahve čerstvou snítku estragonu (spíš pro poznání, jaký druh octa to je).
Labužníci a ti, kteří mají rádi česnek, přidají do octa kousky česneku a po dvou dnech je nahradí dvěma čerstvými stroužky, které se louhují celé dva týdny .
Stejně tak si můžete připravit estragonový olej, s použitím jako předešlý ocet, navíc se olej používá také k přípravě masa a dušení zeleniny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ottova
Návštěvník

PříspěvekZaslal: so 30. 6. 2007, 17:14    Předmět: Odpovědět na téma Odpovědět s citací
Bylinková omeleta

6 vajec, hrst bylinek - estragon, petrželka a pažitka, 50 - 100 g strouhaného sýra (dle libosti), 1 lžíce koňaku, sů, pepř, máslo na smažení

Vejce osolíme a rozšleháme, přidáme koňak, pepř a ještě prošleháme, aby se ingredience s vejci dobře promísily. Z připravené směsi můžeme udělat buď jednu velkou nebo více malých omelet, záleží jakou máme k dispozici pánev ;o)
Na pánvi rozpustíme máslo a když je rozpálené vlijeme na pánev vaječnou směs. Omeletu můžeme osmažit po jedné či obou stranách, záleží na chuti.
Přendáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem. Sýr také můžeme vmíchat už do vajec. Jen se nám bude trochu táhnout po pánvi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Odpovědět na téma    Obsah fóra :: Drobné a ostatní ovoce  
Přejít na:  


alexisBlue v1.2 :: Theme Created By: Andrew Charron :: Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group