další fóra :: počítače :: mobily :: auta :: digifoto :: hry :: audiovideo :: peníze :: o životě :: vaření   
Stavby sklepu
Odpovědět na téma    Obsah fóra :: Stavby v zahradě  
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ziege
Kolemjdoucí

PříspěvekZaslal: pá 28. 12. 2007, 12:57    Předmět: Stavby sklepu Odpovědět na téma Odpovědět s citací
Dobrý den.Před pár lety jsem postavil sklep a potreboval bych poradit.Postavil jsem sklep pod terasou na dvorku.sklep ma rozmer asi 3 x 4 metry.je asi tak 1-2,5 metry pod povrchem.Podlaha sklepu je tvořena malými kameny v podobě štěrku.problem je ten ze v tom sklepě je hrozná vlhkost,voda kape ze stropu, jako by se to potilo a když tam dam neco drevene tak se to za chvili rozpadne a tak bych potřeboval poradit jak se zbavit te vlhkosti.Napadlo me jestli treba zlepsit nejak ventilaci a nebo vybetonovat podlahu toho sklepu,prosim poradte mi je to tam fakt hrozne.dikuji mnohokrat za jakoukoliv radu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
StanislavKrejcar
Návštěvník

PříspěvekZaslal: pá 28. 12. 2007, 20:10    Předmět: Odpovědět na téma Odpovědět s citací
To je právě kámen úrazu dodatečně budovaných sklepních prostor.zapomíná se na odvětrávání těchto prostor.Pokud to půjde bude asi třeba postavit dostatečně vysoký odvětrávací komínek s možností regulace.Rozhodně by jsem to neřešil betonováním,tento prostor musí dýchat.Pokud by šla udělat ještě rekonstrukce podlahy tak by mohlo mnohé vyřešit zřízení trativodu,s volně položenou dlažbou,někdy postačí i použití zámkové dlažby hlavně aby se případná vysrážená voda dole na podlaze měla kam ztratit-odtéci.Nebude jí moc ale při střídání teplot asi stále.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Irena Forejtová
Návštěvník

PříspěvekZaslal: pá 28. 12. 2007, 20:26    Předmět: Stavba sklepu Odpovědět na téma Odpovědět s citací
Váš problém se myslím po internetu vyřešit nedá. I vybetonování podlahy nevidím jako nejlepší cestu jak vlhkosti ve sklepě zabránit. Naopak, podlaha by se cementem "uzavřela" a vlhkost začne vzlínat po stěnách. Problém může být v nedostatečném odvětrání sklepa, vysoké hladině spodní vody nebo špatně provedené izolaci stěn sklepa. Jediným dostupným (ale přechodným a nouzovým) řešením ja často sklep větrat v létě v zimě. Pak budete muset přistoupit ke stavební úpravě, s níž by vám nejlépe poradil odborník buď podle stavební dokumentace (pokud nějaká ke sklepu existuje) nebo přímo na místě. Kontakt na odborníka získáte na stavebním úřadě nebo u stavební firmy. A ještě jedno řešení mne napadá - zkuste poradnu na adrese: http://www.svet-bydleni.cz/bydleni/poradna/default.aspx
Hodně štěstí vám přeje I.Forejtová (AZ)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
StanislavKrejcar
Návštěvník

PříspěvekZaslal: pá 28. 12. 2007, 20:39    Předmět: Odpovědět na téma Odpovědět s citací
V každém sklepě který slouží jako ovocně-zeleninový ta vlhkost bude vždy.Ta je přirozená a souvisí s výparem z uskladněných plodů,ale ta je v mezích normy,pokud je dobré větrání tak se sama reguluje.Souhlasím s paní Forejtovou,chce to znalého odborníka-zedníka který s tím má ale zkušenost.Těch firem je dost.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Odpovědět na téma    Obsah fóra :: Stavby v zahradě  
Přejít na:  


alexisBlue v1.2 :: Theme Created By: Andrew Charron :: Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group