Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Kateřina Hradová Moderátor
|
Zaslal: po 30. 4. 2007, 17:57 Předmět: |
|
|
|
Dámy, díky za tipy. A jak pesto využíváte? Nikdy jsem je při vaření nepoužila. A hlavně, jak dlouho mi takto v ledničce vydrží??? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fidych Zahradník
|
Zaslal: ne 6. 5. 2007, 20:54 Předmět: |
|
|
|
Dušená kuřecí játra s bazalkou jsou výborná: příprava obvyklá, bazalka na drobno nasekaná nakonec a pak už jen dobrou chuť! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martik69 Kolemjdoucí
|
Zaslal: ne 13. 5. 2007, 11:00 Předmět: |
|
|
|
bazalka je moc dobrá, jenom ji nesušte, ale mrazte, já pěstuji "normální" a drobnolistou, fialová mi moc neroste |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martik69 Kolemjdoucí
|
Zaslal: ne 13. 5. 2007, 11:02 Předmět: |
|
|
|
já dělám taky z bazalky a tymiánu výborný čaj proti bolesti v krku a nachlazení |
|
Návrat nahoru |
|
|
karinaut Kolemjdoucí
|
Zaslal: so 4. 8. 2007, 16:23 Předmět: |
|
|
|
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li nevíte, kolikrát denně je maximálně vhodné pít z bazalky čaj.
Mé sestře pomáhá/ulevuje proti migréně, ale nevím odpovídající denní dávku.
Díky za reakce. Bazalka RLZ! _________________ Kdo lituje,že chyboval,je téměř nevinný.
SENECA |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fidych Zahradník
|
Zaslal: so 4. 8. 2007, 20:46 Předmět: |
|
|
|
Přímo o čaji z bazalky, jako prostředku proti migréně nemohu říct přesnou dávku, ale jiné bylinky v čajích proti migréně (třeba z kozlíku) se mají pít 2x denně čtvrt litru. Možná by Vám poradili v prodejně bylin, máte-li nějaký obchůdek v dosahu, bývají tam nadšenci, co vědí snad všechno. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kateřina Hradová Moderátor
|
Zaslal: ne 5. 8. 2007, 14:40 Předmět: |
|
|
|
Martik69 napsal: | bazalka je moc dobrá, jenom ji nesušte, ale mrazte |
Před zmrazením by se měla namočit v oleji, tak se zachová její chuť i vůně |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petra Nachtmanová Návštěvník
|
Zaslal: so 5. 1. 2008, 2:45 Předmět: |
|
|
|
Špenátové lasagne s bazalkou
200 g těstovin lasagne,
250 g mozzarelly,
250 g mletých loupaných rajčat,
hrst nahrubo nakrájené čerstvé bazalky,
2 lilky,
1 dl bílého vína,
200 g listového špenátu,
5 stroužků česneku,
olivový olej, sůl, bílý pepř
Postup: Na oleji osmahneme mletá rajčata s bílým vínem. Osolíme, opepříme, necháme povařit a nakonec vmícháme nakrájenou bazalku. Mezitím v osolené vodě uvaříme lasagne Dno zapékací misky poklademe plátky lilků, zalejeme omáčkou a posypeme strouhanou mozzarellou. Zakryjeme vrstvou lasagní. Stejný postup několikrát opakujeme. Zakončíme vrstvou špenátu a zalijeme omáčkou z rajčat. Posypeme sýrem. Pečeme asi 30 minut při 90 stupních Celsia. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petra Nachtmanová Návštěvník
|
Zaslal: so 5. 1. 2008, 2:46 Předmět: |
|
|
|
Zeleninová rýže s bazalkou
3 červené papriky, 1 řapíkatý celer, 200 g cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 150 g rýže, 60 g parmazánu, 1 kostka MAGGI Zlatý Zeleninový bujón, 1 kostka MAGGI Bylinky bazalka a tymián
Paprikové lusky, řapíkatý celer, cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme. Orestujeme, přidáme rýži, krátce opečeme, přilijeme zeleninový vývar z kostky MAGGI Zlatý zeleninový bujón a 1 MAGGI Bylinky bazalka a tymián. Přikryté necháme 10 minut na velmi mírném ohni vařit. Poté vložíme do rozpálené trouby a necháme dojít dalších 10 minut. Při podávání posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme lístky bazalky. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|