|
Jak se zpracovávají moruše?
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Ovocnář Anonymní
|
Zaslal: po 9. 1. 2006, 17:26 Předmět: Jak se zpracovávají moruše? |
|
|
|
Mám na zahradě černoplodou moruši, ale je příliš sladká k přímé konzumaci. Neznáte zajímavý recept na její zpracování? |
|
Návrat nahoru |
|
|
germi123 Moderátor
|
Zaslal: čt 12. 1. 2006, 17:16 Předmět: |
|
|
|
Kdyby jste chtěl měl bych tu jeden za Slovenska na morušové víno
http://dev2.aston.sk/menu/index.php?www=ne...id_item=36
Jinak moruše jsou bohaté na vytamíny a obsahují asi l6 - 18 % cukru, kyselinu jablečnou, pektin, až 20 mg vitaminu C ve 100g, vitaminy skupiny B, provitamin A, vitamin E a mnoho minerálních látek a také mnoho vlákniny.
Plody se dají jíst za syrova nebo se z nich připravuje šťáva, víno, kompoty (nejlépe s kyselým ovocem, višněmi, angreštem), džem s jablky. |
|
Návrat nahoru |
|
|
TA Návštěvník
|
Zaslal: pá 13. 1. 2006, 2:10 Předmět: |
|
|
|
veď práve moruše sú v tom vynikajúce, že sú sladké a tak celkom dobré stvorené aj pre priamu konzumáciu _________________ Live long and prosper!
Zachráňme košické trolejbusy! - trolejbus.sk |
|
Návrat nahoru |
|
|
Anonymní
|
Zaslal: pá 2. 6. 2006, 16:25 Předmět: |
|
|
|
me taky chutnaj cerny moruse tak jak jsou, zraly sladky, kdyz uz padaj. naopak nezraly nic moc |
|
Návrat nahoru |
|
|
moruše Kolemjdoucí
|
Zaslal: po 10. 7. 2006, 10:16 Předmět: |
|
|
|
Dobrý den, tak my bychom si prosili ten receptík ze Slovenska na víno z moruše. Díky |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
|
|
|
|